maandag 13 juli 2015

Tussen Picos de Europe en de Costa Verde

Gisteravond hebben we onder het genot van glaasje vino tinto met Lut uit Gent gesproken. Zij heeft de Camino Frances gelopen met een kansarme jongen met een crimineel verleden. Er waren 3 uitgangspunten; ze moesten zich houden aan de regels van het land, er was een budget van €12,50 per dag, vol respect met elkaar omgaan. Ze hebben gelopen in de wintertijd van november tot januari. Het drinkwater moest soms onder de kleding  vorstvrij gehouden worden. Ook kwam Karel uit Zwolle nog langs, hij wilde graag weten hoe het lukt om als suikerpatient naar Santiago te fietsen, daar hebben we natuurlijk geen kaas van gegeten, maar we hebben hem verwezen naar het forum van de Santiagovereniging en als hij interesse heeft, kan hij mee als  introducé naar een Santiagodag. Toch leuk dat mensen dezelfde interesse hebben. Als we de camping verlaten, hebben nog mooi zicht op de baai van San Vicente de la Barquera. De rest van de dag fietsen we tussen de Picos de Europe en de Costa Verde, we denken de laatste "eenvoudige" fietsdag. We komen dichter bij Santiago want we worden steeds vaker aangemoedigd met de woorden Buen Camino,  zelfs een geit roept Buééh Caminééh. We komen weer door 2 prachtig bewaard gebleven plaatsjes, Llanes met het kleinste kapelletje, Capilla de San Roque, die wij ooit gezien hebben en Ribadesella met leuke kleine winkelstraten en veel terrasjes. Na 90km staan we op camping Costa Verde in Colunga. Omdat we zijn aangekomen in de regio van de Ciderdranken gaan we genieten van een glaasje Cider.
De baai van San Vicente de la Barquera
Picos de Europe

2 opmerkingen:

  1. Geniet van de glaasje cider in een van de vele sidrerías Asturias. En neem er een racíon calamares bij. En dan richting Oviedo. Mooie stad. Om vervolgens in de voetsporen van Koning Alonso el Casto naar het -vermeende- graf van de Apostel te fietsen.
    Ook ik roep: Buen Camino!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo San,
    Van de cider hebben we op de camping genoten, als we weer thuis zijn gaan we kijken naar extraatjes.
    Natuurlijk gaan we voetje voor voetje naar Santiago, alleen bij ons zal het bij draaien van de pedalen blijven. Vanavond samen de track bekeken en we hebben er veel zin in.
    Groeten van de 3 pelgrims

    BeantwoordenVerwijderen