woensdag 29 juli 2015

Weer thuis

De tent van Theo was gistermorgen gelukkig droog en met de MSR tenten kan je zonder buitentent heel goed gebruiken en konden we vroeg opbreken en ontbijten. We gaan de fietsen bij hotel Mexico inleveren voor transport naar Nederland door de firma Soetens. Dat was nog wel even spannend want normaal is er iemand aanwezig van 15.00 tot 18.00 uur, maar de receptionist heeft zaterdag aangegeven dat hij ook de fietsen in kon nemen. We werden toegelaten tot de parkeergarage waar de fietsen verzameld worden. We hebben goede voorbeelden, dus doen de fietstassen in dozen en de fietsen transport klaarmaken, dit betekent trappers eraf en het stuur een kwartslag draaien. Dan naar de receptie van het hotel waarbij dezelfde man aangeeft dat er 2 mogelijkheden zijn, ze komt wel of niet, we zijn benieuwd. Hij belt de persoon en gelukkig kan ze langskomen, ze werkt namelijk om de hoek. Ze is niet zo blij met de actie van de receptionist, maar als Victoria, zo heet ze namelijk, ziet hoe we de spullen transport klaar hebben, wordt ze toch wel blij. Binnen een half uur hebben we de formulieren ingevuld en kon ze weer naar haar normale werk. Na een kopje espresso, cafe solo of andere benamingen die de Spanjaarden er aan geven, gaan we met de bus naar het vliegveld, lekker vroeg, dus mensen kijken, maar helaas geen Nederlandse krant na 7 weken. We zien diverse wandel- en fietspelgrims die naar huis gaan en praten nog met een wandelpelgrim (Willem) die als het droog is ook terug naar huis (Heemstede) loopt, hij was 4 maanden geleden ook lopend vertrokken. We vertrekken met 20 minuten vertraging, maar we hebben denken we de wind mee, want we komen op tijd op Schiphol aan. En dan wordt je ontvangen door familie, vrienden en natuurlijk je kleinzoon Luuk. Omdat we toch wel een bijzondere prestatie geleverd hebben, krijgen we een gele trui Lotto-Jumbo model Joop Zoetemelk. Natuurlijk is het prachtig als je ook nog je kleinzoon in de armen kan sluiten en ook nog de fles mag geven. We drinken en eten nog wat samen en dan gaat iedereen naar huis en is een afscheid na 7 weken samen alles doen een bijzonder moment. Het is prachtig om zo de camino af te sluiten.
Fietsen klaar voor transport
Het camino team in geel
Eerste keer kleinzoon Luuk in mijn armen

2 opmerkingen:

  1. Eindelijk een woordje van deze kant hier in Oldemarkt. Elke morgen met eerst koffie en de computer aanzetten om de blog te lezen. Wat een heerlijke verhaaltjes en mooie foto's stonden erbij. Wat een schitterende reis hebben jullie drieën gemaakt. Zo met deze blog waren we er toch een klein beetje bij. Ook het ophalen op Schiphol was een feest. Het met elkaar en onder elkaar was ontzettend fijn en daardoor liep ik de hele tijd te glimlachen natuurlijk ook omdat jullie eindelijk thuis kwamen. Het uitdelen van de shirt's en het gezamenlijk eten en drinken vond ik ook zo fijn en lekker en gezellig. Hartelijk bedankt voor alle verhaaltjes en foto's en de groeten van Erna.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Erna,
    Fijn dat je elke morgen eerst naar de blog ging met een kopje koffie en daardoor je er een beetje bij voelde. We hebben onze best gedaan om de ervaringen elke dag weer te geven. Ook de afsluiting op Schiphol vonden wij een feestje.

    BeantwoordenVerwijderen