woensdag 15 juli 2015

Camino Primitivo

Vandaag starten we met de camino Primitivo, het laatste stuk tot Santiago de Compostela. We rekenen op veel klimwerk. Het miezert wat als we vertrekken, maar te weinig om een regenjas aan te doen. Een nat wegdek na zo'n lange droge periode, is een probleem voor de fietser, er ligt van alles op de weg en Ab zijn voorband raakt lek. Gelukkig snel gevonden en geplakt, na half uurtje kunnen we weer verder. We hebben 2 beklimmingen, de eerste van 75 naar 350 meter, de tweede van 95 naar 660 meter over ongeveer 13km. Ook hier zien we de problemen van de krediet crisis, de snelweg A63 wordt niet afgemaakt. Verder was het vandaag een bewolkte dag en fietsen we geregeld in de wolken, dus geen mooie uitzichten en ook de plaatsen waar we doorkomen, geven niet veel aanleiding voor een bezoek. Na 62km zijn we aangeland in augberghe El Texu in La Espina. 
De A63 die niet afgemaakt wordt. 
La Espina op 660 meter 

2 opmerkingen:

  1. Hopelijk hebben jullie, net als wij, vandaag wat beter weer. Wij zijn op de fiets naar Schagen, in korte broek. Even bruine benen kweken, maar ik ben bang dat jij wint...
    X Mieke en Richard

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie zullen jaloers zijn op datgene wat is blootgesteld aan de zon de laatste weken. Het verbrandt inmiddels niet meer.
    Groeten van de 3 pelgrims

    BeantwoordenVerwijderen