woensdag 22 juli 2015

Naar het einde

We weten dat tussen Muxia en Finistera nog wat heuvels liggen. Erg hoog zijn ze niet maar wel heel steil. Een paar beklimmingen van 14-15% moesten nog gedaan worden en gelukkig was de afstand niet zo ver. Gedeeltelijk volgen we ook de route van de wandelpelgrims en over de rio Castro hebben ze goed voor ons gezorgd, in plaats van de stapstenen is er een brug aangelegd. Omdat we ook vlak langs de kust fietsen hebben we af en toe een prachtig uitzicht op stille strandjes. Op 0km van de sterrenweg komen we na 3216km aan bij Cabo Finistera  (eind van de wereld), gezamenlijk gaan we over deze mijlpaal. Op één van de rotsen neemt een ieder even tijd om na te denken, want het is de toch wel een bijzondere plek hiervoor. Als bewijs van aankomst krijg je de Fisterana bij augberghe Municipal. We gaan naar camping Ruta Finistera in Estorde.
Stapstenen en de nieuwe brug over rio Castro 
Uitzicht op één van de stille strandjes 
Eind van de wereld 
Cabo Finistera 
Verder kunnen we niet 

2 opmerkingen:

  1. Kijken we een paar dagen niet in onze mail en... zijn jullie al voorbij Santiago. Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Dat is me de prestatie wel. En we begrijpen dat jullie nog een paar dagen in Santiago zullen verblijven? Wat ziet die kathedraal er uit zeg. Hadden ze dat blauw niet even weg kunnen halen voor de foto?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Leontien en Hans,
    Dat is het verschil van de wandelaar en de fietser. Even de ogen dicht en we zijn op de terugweg. We gaan nu in 3 korte vakantie etappes terug naar Santiago en zijn dan op Jacobsdag en mijn verjaardag daar. Dus nu samen genieten.
    Groeten van de 3 pelgrims

    BeantwoordenVerwijderen