zondag 19 juli 2015

Santiago de Compostela

En dan zijn we er, na 3099 km staan we op het plein bij de kathedraal. Vandaag maar een stukje van 40km, maar dat is zo gekozen om er niet te laat te zijn. Voordat je Santiago de Compostela bereikt, kom je eerst langs Monte de Gozo, de berg waar je de kathedraal voor het eerst ziet. Daar staat ook de kapel van San Marcos, daaraan is een legende  verbonden over een ontmoeting met een pelgrim, waarom de kathedraal van Santiago de Compostela is gebouwd, maar daar zullen we jullie niet mee vermoeien. Ook staat er een groot gedenkteken over deze ontmoeting. We worden door 2 andere pelgrims gewezen op het standbeeld van 2 pelgrims die naar de kathedraal kijken, natuurlijk moet je daar ook even langs, want misschien kom je hier nooit meer. Op het plein is het veel drukker dan 5 jaar terug en worden gelijk aangesproken door Nederlanders die het een grote prestatie vinden wat we gedaan hebben. Omdat de rij bij de Office de Peregrino niet zo lang is, gaan we meteen de Compostela halen. Ook de huiskamer van de lage landen is in hetzelfde gebouw, even een luisterend oor over onze ervaringen van de afgelopen weken. Als we een verdient biertje drinken op een terras spreken we een man met geestelijke achtergrond die het wel heel bijzonder vind om 3 fietsers uit Nederland tegelijk te ontmoeten. Alles bij elkaar zijn we toch ruim 3 uur in het centrum. We gaan langzaam de camping opzoeken en kunnen onze plaatsen van 5 jaar geleden weer innemen. Als de tenten staan en alles weer schoon is, gaan we nog het centrum in voor wat te eten en wat herinneringen ophalen. Helaas wil wifi op de camping en in de stad niet mee werken dus de foto's volgen morgen.

10 opmerkingen:

  1. Jippie jullie zijn er! Goed gedaan!
    Geniet van alles in Santiago en succes met het laatste rondje via de zee!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vandaag in ieder geval een dagje rust en dan naar Muxia en Finistera zoals het er nu uitziet.
      Groeten van de 3 pelgrims

      Verwijderen
  2. Gefeliciteerd! Goed gedaan hoor!
    Geniet nog van de afsluitende kilometers. Eitje, zouden wij zeggen!
    Wat is de tijd gevlogen ... over een dag of 10 komt Jurrien alweer aangefietst op de Hilversumsche!! Of heb je dan genoeg gefietst?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Hilversumsche,
      Van het laatste stukje naar Muxia en Finistera en als afsluiting Santiago de Compostela een paar dagen gaan we zeker genieten. Mijn fiets zal later thuis bezorgd worden, dus de eerste keren zal met de auto zijn. Een pelgrim blijft fietsen.
      Groeten van de 3 pelgrims

      Verwijderen
  3. Klasse hoor! En nu een beetje genieten. Ik doe dat vanaf nu in de Boshut, dus wifi wordt 'n beetje moeilijk. Groeten aan de mede pelgrims".

    BeantwoordenVerwijderen
  4. We gaan morgen nog naar Muxia en Finistera en dan nog een paar dagen genieten in Santiago. 28-7 vliegen we terug. We hebben tot nu toe er van genoten. Alleen onze wandelspieren zijn niet getraind. De camping is 2 km van het centrum, dus ietsjes spierpijn.
    Groeten van de 3 pelgrims

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ook nog even een reactie hier! Jullie zijn er, wat super goed! Over een weekje al weer naar huis. Voor jullie nu nog even genieten van de laatste mooie dagen in het warme Spanje! Groetjes aan de twee andere toppers. X van Hanneke en Luuk die weer stiekem meekijkt..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De laatste week wordt zeker genieten maar ook nog fietsen naar Muxia en Finistera, maar wel de kortste route. Misschien ook nog een dagje aan de zee op een camping.
    Groeten van de 3 pelgrims

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een topprestatie! Ik geniet elke dag van jullie verhalen en de mooie foto's.
    Succes met het laatste rondje en met de vliegreis terug naar huis. Lieve groetjes Geja.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Geja,
    Het is zeker een grote klus geweest, maar geeft veel voldoening als het ook lukt. We gaan van de laatste week genieten.
    Groeten van de 3 pelgrims

    BeantwoordenVerwijderen