dinsdag 14 juli 2015

Laatste dag camino del Norte

Vandaag verlaten we de kust en beginnen aan het laatste stuk van de camino del Norte. We zien weinig wandelaars, dus we gaan rekenen op voldoende plek in de komende augberghes. Al vlot starten we aan een beklimming naar 400m naar la Campa. Gisteren had ik wat last van de spieren, maar de SRL en Voltaren hebben goed geholpen, vandaag weinig last en dat geeft een goed gevoel voor de komende dagen. Dat de wandelpelgrims een andere route lopen, wisten we inmiddels, omdat  voor de fietser niet bekend is of zij de route kunnen vervolgen, missen wij het mooie monesteria Santa Maria de Valdedinos, wij zien hem alleen van boven af op de lokale weg. Het is na gisteren een korte afstand, maar dat was zo gekozen om tijd te nemen voor de catedral de San Salvador van Oviedo. In deze regio zien we ook weer de horreo's, een graanschuur op palen om het ongedierte buiten te houden,  alleen zijn ze hier van hout. Na 66km slapen we in de augberghe Peregrino El Salvador, waar we kunnen slapen op een 3-persoons kamer. Dat hebben we nog niet gezien op de camino voor  €5,00 per persoon.
Horreo (graanschuur op palen)
Monesteria Santa Maria de Valdedinos
Laatste terugblik naar de zee 

2 opmerkingen:

  1. Het lijkt me inderdaad nauwelijks (ik denk zelfs: niet) 'te doen' om de het wandelpad van de Primitivo met de fiets te volgen. En aangezien er sowieso weinig fietsers en wandelaars deze route volgen zal het niet druk zijn. En zijn er waarschijnlijk ook niet zoveel albergues. De komende kilometers zal veel klimwerk brengen. Zag vandaag dat de Tourrenners met 25 per uur een stuk of wat hellinkjes op de Tourmalet van 8% Ć  10% nemen. Ongelooflijk. Dat zullen jullie niet halen. Maar ook jullie prestatie mag er zijn. Hopelijk genieten jullie met volle teugen van de mooie Picos de Europa.

    Mat Knaaen
    https://perfietsnaarsantiago.wordpress.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Mat,
    Voor de fietser met volle bepakking is het bijna niet mogelijk om een wandelroute te volgen. Persoonlijk vinden wij dat we ook op de weg moeten blijven. We hebben genoten van de Picos maar vandaag was anders en ook weer prachtig.
    Groeten van de 3 pelgrims

    BeantwoordenVerwijderen