zaterdag 25 juli 2015

De laatste schelp voor de kathedraal

Vandaag de laatste 30km naar Santiago de Compostela. De zon schijnt maar het is aan de kust nog behoorlijk fris en we houden tot de eerste beklimming dan ook nog de regenjas aan, maar dan kan hij ook snel uit want in ongeveer 10km moeten we naar ruim 350 meter. Dan zien we weer het prachtige uitzicht van de vorige keer, maar helaas zijn de bergwanden door een bosbrand zwart geblakerd. Voordat we naar de camping gaan, fietsen we nog even langs de fietsvervoerder en krijgen het voor elkaar de fietsen dinsdagmorgen in te kunnen leveren. Ook de campingbeheerder wil mee werken zodat we de tenten op het zonnigste plekje kunnen neerzetten, zodat ze dinsdag ook droog ingepakt kunnen worden. Alleen de winkels zijn dicht waardoor we buiten de camping moeten eten, dit keer wordt dat een wokrestaurant. Vanavond gaan we Santiago in omdat het Jacobsdag is, we hopen met veel muziek en dat wat er bij hoort. De komende dagen zal voorbereiden op de terugreis zijn, dus veel zal er niet meer te melden zijn, maar als er toch iets leuks of interessants is, zullen we de blog zeker vullen en anders hopen we dat iedereen mee genoten heeft van het verhaal zoals wij hem beleefd hebben. Tot in Nederland.
De laatste schelp voor de kathedraal 

8 opmerkingen:

  1. We doen het de komende 2 dagen lekker rustig aan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog maar een keer, de laatste, proberen.
    We hebben zeker genoten van jullie reisverhalen.
    Bevalt het rustig aan doen?
    Tot dinsdag. Groeten,
    Gerdjan en Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Rustig aan doen na een aantal actieve weken is afkicken van het fietsen. Maar we hebben voldoende te doen. Morgen nog even de markt op en het museum van de kathedraal. En de spullen die mee moeten het vliegtuig in klaar leggen.
    Groeten van de 3 pelgrims

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het was zeker heel leuk om jullie te volgen op jullie reis. Kijk nog maar eens lekker om je heen in Santiago. Neem niet het toeristentreintje, want dat doet zijn uiterste best om alle mooie plekken te omzeilen. Groeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leontien en Hans,
    We hebben het vandaag lekker rustig aan gedaan, het was ook een miezerige dag. Morgen nog een paar dingen bekijken en alles voor het transport van de fiets indelen.
    Groeten van de 3 pelgrims

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De laatste loodjes heb je al gehad. Nu nog ff uitblazen en morgen back home. Genoten van jullie verslagen en onder de indruk van jullie prestatie! Geniet nog ff van het "nietfietsen" en morgen een goede reis terug! Tot gauw. Grtz

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Vandaag lekker nagenoten in Santiago de Compostela op het plein met de andere pelgrims. Nog gesproken met Britta die we ook in Lugo hebben gezien. Lekker tapas gegeten. Alles staat klaar voor de terugreis. Zie je snel.
    Groeten van de 3 pelgrims

    BeantwoordenVerwijderen