vrijdag 3 juli 2015

Prio 1 een fietsenmaker.

Eerst nog wat foto's van gisteren.
Uitzicht tijdens de lunch
Mirepoix 
Grotkerk Vals 

Vandaag naar Foix, eigenlijk het laatste bolwerk van de Katharen op deze route en we gaan nu naar de regio van de Basken. Foix heeft een imposant kasteel boven op de berg waar de Katharen altijd onderdak en bescherming vonden. Volgens de beschrijving is Foix ook een mooie plaats om door te wandelen en te winkelen, maar of dit iets is voor 3 mannen mogen jullie zelf bedenken. Wel moest vandaag geregeld worden dat de bout voor het stellen van de ketting los moet, gelukkig vinden we een fietsenmaker die kan helpen. Ook het balhoofd van Theo wordt vastgezet. De man rekent hier niets voor terwijl hij toch een half uurtje bezig geweest is.
Nu alleen nog met Elbert van Fietswereld Hans Greefhorst in Leusden regelen voor nieuwe bouten, deze worden door Koga naar de VVV in Mauleon-Licharre opgestuurd waar we over 4 dagen zijn. Ook de man van de VVV was zeer behulpzaam, hij was alleen bang dat er een complete fiets gebracht zou worden. Als we weer door het centrum fietsen worden we aangehouden door een Fransman die ons op een Voie Verte wijst alseenvoudige fietsverbinding over een oude spoorlijn naar St. Girons. Ideaal fietsen met maximaal stijgen van 1% over 45km. Het is vandaag weer drukkend warm en zonnig. Na 65km slaan we de tenten op camping Loisiers de Palèté in St. Girons.
Kasteel in Foix 
De behulpzame fietsenmaker 
Voie Verte tussen Foix en St. Girons 

4 opmerkingen:

  1. Super leuk, om alles zo te volgen. Vroeg me af hoeveel jullie drinken op zo'n dag met die temperaturen

    Groetjes uit Rwanda

    Koen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Koen,
      Leuk dat je vanuit Rwanda reageert en ons verhaal volgt. De laatste dagen drinken we overdag ongeveer 3a4 liter water.
      Groeten van de 3 pelgrims

      Verwijderen
  2. Wat gaan jullie door een prachtige streek zeg...
    Komen jullie trouwens veel collega-fiets-santiagogangers tegen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leontien en Hans,
    De streek is zeker prachtig en voor een vakantie om alles te zien nog een keer terug te komen. Gisteren bij de fietsenmaker toevallig 1 Italiaanse fiets pelgrim. We hopen over 4 dagen op de camino del Norte meer te ontmoeten. Maar deze route is zeker om niet te vergeten. Groeten van de 3 pelgrims.

    BeantwoordenVerwijderen