donderdag 16 juli 2015

Een mistige start

Gisteravond nog gezellig gepraat met Celine en 2 Franse wandelpelgrims in de huiskamer van de augberghe over de ervaringen en emoties op de camino en hoe een ieder daar mee om gaat. Er worden wat foto's gemaakt en Celine vraagt van ons een foto als we zijn aangekomen in Santiago. De prijs was inclusief ontbijt, maar dat stelde niet veel voor. Ze had nog een cake gebakken, maar verder waren het biscuitjes met jam en eigenlijk wisten we dat nog wel van de vorige keer. Vanmorgen werden we uitgebreid uit gezwaaid en met een afscheidskus van Celine vertrokken we met zeer dichte mist met maar 30 meter zicht en hebben we voor het langs razende verkeer de fietslampen aangedaan. Gelukkig duurde het niet zo lang voordat deze op trok. Voor de rest van de dag was het zonnig en werd het nog behoorlijk warm. Vandaag was het een lange beklimming naar de Alto de Palo op 1146 meter. Maar dan wordt je beloond met prachtige uitzichten over de Sierra de Muriellos. Na een hoge berg is altijd weer een lange afdaling naar embalse (stuwmeer) de Grandas de Salime. Voor de plaats zelf moesten we nog even stijgen naar ruim 600 meter. Ook hier is de Primitivo nog niet klaar voor de grotere aantallen pelgrims. We hebben een bed, alleen in de garage van de augberghe. Na 92km zijn we in Grandas de Salime. Helaas vandaag geen wifi dus de mooie uitzichten op foto hopelijk voor jullie morgen.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Jurrien en copains, lekker opgeschoten zeg! Nog twee dagen na vandaag? Wat ga je met al die vrije dagen doen:-)? Prachtige foto's ook van het noorden van spanje. Ga daar zeker eens naar toe. Met de auto dan hè. Grote klasse, hoor, wat jullie aan 't doen zijn. En zo nu en dan ook nog een cidertje/wijntje. Keep on moving!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Jan,
    Wij vinden Spanje waar we door komen ook prachtig.
    Klopt nu nog 2 dagen naar Santiago, maar er komt nog een rondje Muxia en Finistera achteraan. Maar er is zeker nog tijd voor relaxen en wat daar bij hoort.
    Groeten van de 3 pelgrims

    BeantwoordenVerwijderen