woensdag 17 juni 2015

Wild kamperen

We verlaten de Maasvallei bij St. Mihiel voor een beklimming naar 387 meter waar we een mooi uitzicht hebben op het meer van Madine en de Butte van Montsec, opgericht door een Amerikaan ter nagedachtenis aan de felle gevechten in de eerste wereldoorlog. Vandaag maar een stukje van 70km. In deze regio van Frankrijk zijn de campings nog niet ruim aanwezig. We staan in Pagny sur Meuse op een grasveldje bij een aanlegsteiger voor boten. Hier hebben we morgen tenminste water en is er een chauffeurscafe in de buurt voor een goedkope maaltijd.
 
Butte de Montsec

2 opmerkingen:

  1. Hoi Jurrien, leuk dat jullie de meuse-route nemen. Heb ik ook vaak gedaan, maar dan met de auto op weg naar het zuiden.:-). Als je verder doorfietst, kom je in het geboortedorp van Jeanne D'Arc. Of heeft dat niks met de "pelgrimage" te maken? Weet je al wanneer je ongeveer in PdB aankomt? Het huis is nog steeds vrij, maar ik moet wel ff de burgemeestersvrouw/schoonmaakster(ja, dat kan daar) op de hoogte brengen. Keep on moving! Veel fietsplezier verder. Grtz, Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Plaats van Jeanne gezien maar vandaag een regendag. Dus niet veel gezien maar gewoon zsm naar het zuiden. Na morgen weten we ongeveer wanneer we in LA zijn. Het gaat verder prima.

    BeantwoordenVerwijderen