donderdag 25 juni 2015

Pelgrimeren is afzien. 

Weer een lange beklimming van 13km vanaf Arianc op 550 meter naar La Chaisse Dieu op 1080 meter, dus ongeveer 5% gemiddeld, daarom is pelgrimeren ook een beetje afzien. In de Abdij La Chaisse Dieu is de paus Clement de 6de van Avignon begraven, hiervoor is de Abdij grondig verbouwd in gotische stijl. In Polignac is een kasteel op een afgeplatte berg waarin de Romeinse tijd een tempel van Apollo was. Inmiddels hebben we in de kathedraal Notre Dame van le Puy en Velay weer een stempel voor de credential bemachtigd. Boven op de rots Corneille staat het rose Mariabeeld en op de andere rots St. Michel d'Alguilhe is een kapel gebouwd. Na 63km staan op camping Municipal de Bouthezard.
Kathedraal Notre Dame van le Puy en Velay 

2 opmerkingen:

  1. Le Puy en Velay. Die kathedraal. Wat een mooie foto. Wij zijn daar onze wandelroute naar Santiago gestart. Ik weet nog hoe mooi dat beeld en die kapel boven alles uitstaken... Geniet ervan. En goede reis verder. We lezen en leven met jullie mee. En we zijn een beetje errug jaloers :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leontien en Hans, zeker een prachtige kathedraal, hoe hebben ze het vroeger kunnen bouwen. We hebben medelijden met de wandelpelgrims, het is de komende dagen in deze omgeving 33+, wij fietsers hebben tenminste nog een beetje rijwind. Morgen gaan we weer verder. Groeten van de 3 pelgrims

    BeantwoordenVerwijderen