maandag 22 juni 2015

De Bourgogne achter ons

We moeten nog steeds wennen aan de openingstijden van de winkels, vanmorgen de supermarkt pas om half 9 open en op maandag in deze regio de bakker gesloten. Dus te weinig brood onderweg en de energierepen en bananen vullen maar net voldoende aan. De eerste 1000km zijn we gepasseerd en gevierd met eindelijk een vroeg kopje espresso om 10 uur. We gaan langzaam de bergen in. Na de vlakke ritten van de afgelopen dagen moeten we er toch aan geloven. Vandaag een beklimming van 12km naar het hoogste punt tot nog toe. Bij Croix Kochat zijn we op 595 meter aangekomen. Het zijn geen steile hellingen maar ook 5a6% over deze afstand telt. De natuur is heel mooi en het weer geweldig, met ruim 25gr kunnen we vast goed wennen aan de komende tijd. Opvallend aan deze regio zijn de witte Charolais-koeien die hier gefokt worden voor hun kwaliteitsvlees. Gelukkig is in Charlieu de supermarkt open en kunnen we avondeten inslaan en gaan na 80km naar de camping Municipal in Pouilly-sous-Charlieu.
De eerste 1000km 
Croix Kochat 595 meter


4 opmerkingen:

  1. Erg leuk om je zo te kunnen volgen Jurrien, het lijkt me een geweldige ervaring!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker Bart, het blijft een prachtige ervaring, maar Santiago is nog ver en we hopen jullie nog van veel leesplezier te voorzien.
      Groeten van de 3 pelgrims

      Verwijderen
  2. De Vaderdagaal was weer een voortreffelijke maal Paling. Vanavond gaan we Luuk bewonderen. HUP NAAR DE VOLGENDE 1000 KM. MaPa Hilverts.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De paling houden we er graag nog veel jaren in. Ik hoop dat jullie genieten van Luuk. Bij de 2000km zitten we bij de Pyreneeën. Groeten van de 3 pelgrims

      Verwijderen